این تحقیق جهت ارزیابی اثرات سطوح مختلف پودر ریشه زنجبیل بر وضعیت آنتی اکسیدانی و سطح پراکسیداسیون لیپید در جوجه های گوشتی تحت استرس گرمایی ۲+۳۲ درجه سلسیوس برای ۸ ساعت از ۱۴ تا ۴۲ روزگی انجام شد. در این آزمایش تعداد ۲۲۴ قطعه جوجه یکروزه نر سویه کاب ۵۰۰ به طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی با چهار تکرار اختصاص یافتند. گروه های آزمایشی عبارت بودند از جیره ذرت-سویا به عنوان شاهد، جیره حاوی ۱۰۰ قسمت در میلیون ویتامین E به عنوان شاهد مثبت و جیره های حاوی ۵/۷ و ۱۵ گرم در کیلوگرم پودر ریشه زنجبیل. نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری بین گروه های آزمایشی از لحاظ فعالیت آنزیم های گلوتاتیوت پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در گلبول های قرمز وجود نداشت. اگرچه همه تیمارهای آزمایشی باعث افزایش معنی دار ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و کاهش سطح مالون دی آلدئید سرم نسبت به گروه شاهد گردیدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزودن پودر ریشه زنجبیل به جیره باعث بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی جوجه های گوشتی شده و می تواند جایگزین آنتی اکسیدان های مصنوعی در شرایط استرس گرمایی در جیره گردد.
نویسندگان مقاله
- زهرا دارابی
- قربانعلی صادقی
- احمد کریمی
- سارا شیریان
- رامین حبیبی