به منظور ارزیابی اثرات تفاله سیب عمل آوری شده به همراه آنزیم بر عملکرد جوجه های گوشتی آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل انجام شد. این آزمایش با ۳۳۶ قطعه جوجه گوشتی سویه راس ۳۰۸ ( مخلوط نر و ماده) در ۶ تیمار، شامل سه سطح تفاله سیب (۰، ۵ و ۱۰) و دو سطح آنزیم ( صفر و ۵۰۰ میلی گرم در هر کیلوگرم) در چهار تکرار ۱۴ قطعه ای انجام گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از رویه مدل خطی عمومی (GLM) برنامه نرم افزاری SAS مورد تجزیه واریانس قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تغذیه سطح ۱۰ درصد تفاله سیب موجب کاهش معنی دار وزن بدن جوجه ها در سن ۴۲ روزگی شد. اثرات سطوح تفاله سیب و آنزیم و اثر متقابل آن ها بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در سنین ۴۲ و ۴۹ روزگی معنی دار نبود. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که می توان از تفاله سیب به میزان ۵ درصد در جیره جوجه های گوشتی استفاده کرد بدون اینکه اثر سوئی بر عملکرد داشته باشد.
اثر تفاله سیب عمل آوری شده به همراه آنزیم بر عملکرد جوجه های گوشتی
- برچسب ها : آنزیم, تفاله سیب, جوجۀ گوشتی