پرش به محتوا
  • خانه
  • گروه جهان نما
    • پگاه
    • گیلدانه
  • مقالات
  • گالری
    • سمینارها
    • نمایشگاه ها
  • محصولات
  • سفارش
  • همکاری با ما
    • استخدام
    • درخواست نمایندگی
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • فارسی
منو
  • خانه
  • گروه جهان نما
    • پگاه
    • گیلدانه
  • مقالات
  • گالری
    • سمینارها
    • نمایشگاه ها
  • محصولات
  • سفارش
  • همکاری با ما
    • استخدام
    • درخواست نمایندگی
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • فارسی
آماده سازی مزرعه گوشتی قبل از جوجه ریزی

پروتکل ( برنامه) آماده سازی مزرعه گوشتی قبل از جوجه ریزی

  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۹
  • ۲۱:۵۵
  • مدیریت پرورش
  • بدون نظر

نمونه برنامه آماده‌­سازی فارم جهت مزرعه مرغ گوشتی

فرآیند : تخلیه کود
هدف : کاهش میزان آلودگی
روش کار : اسپری حشره کش
ملاحظات : به محض تخلیه مرغ و تا زمانی که حشران حضور داشته باشند ، اسپری صورت می‌گیرد.

فرآیند : پاکسازی خشک
هدف : خارج نمودن مواد آلی و عدم باقیماندن هیچگونه مواد اضافی
روش کار : توسط کاردک، برس، جارو کشی و پمپ باد
ملاحظات : از آغاز این مرحله، اصول Biosecurity، تعویض لباس، دوش و قرنطینه در فارم برقرار می­گردد. سالن کاملا تمیز گردد.

فرآیند : احتیاط
هدف : احتیاط
روش کار : خاموش نمودن سیستم الکتریسیته
ملاحظات : جهت اطمینان از صحت عملکرد فرایندها از چراغ و روشنایی متحرک استفاده گردد.

فرآیند : شستشو اولیه با مواد کفزا
هدف : خارج ساختن مواد آلی
روش کار : خیساندن سالن با مواد کفزا مجاز دامپزشکی (غیر آنیونیک) با لانس کف پاش زمان تماس ۱ ساعته و سپس آبکشی با فشار قوی
ملاحظات : شستشو از سقف به کف می­باشد.
تمامی تجهیزات و فضاها مانند مجموعه سالن، انبارها و… شامل این فرایند می­شود.
شوینده آنیونیک موجب خنثی نمودن اثر ضدعفونی کننده می­گردد.
هدایت آب شستشو به داخل زهکش و چاه فاضلاب

فرآیند : شستشوی سیستم آبرسانی
هدف : ضدعفونی و بهداشت آبخوری
روش کار : چندین مرتبه با فشار قوی خط شستشو و تخلیه گردد. استفاده از ضدعفونی کننده مخصوص خطوط، یاقیماندن ۶ ساعته و سپس تخلیه و آبکشی
ملاحظات : منبع آب نیز کاملا شستشو و ضدعفونی گردد.
استفاده از ترکیبات بیوفیلم‌­زدا و ضدعفونی کننده مخصوص آب توصیه می­گردد.

فرآیند : ضدعفونی خطوط دانخوری بشقابی
هدف : بهداشت دانخوری
روش کار : ۲۵ کیلو ضدعفونی پودری (ترکیبات حاوی فرمالدئید) در ۶۰ کیلو ذرتشکسته مخلوط گردد و از داخل خطوط روکسل ۳-۵ مرتبه عبور نماید.
ملاحظات : دانخوری تراف زنجیر مانند سایر تجهیزات ضدعفونی می­گردد. مخلوط حاوی ضدعفونی از  تمامی بونکرها و انتقال دهنده­ها عبور نماید.

فرآیند : استراحت
هدف : خشک شدن سالن
روش کار : خالی ماندن سالن به مدت ۲۴ ساعت
ملاحظات : اجازه دهید سالن کاملا خشک گردد. در محیط خشک اثر ضدعفونی­‌کنندگی بسیار بیشتر می­باشد.

فرآیند : پایش بهداشتی اولیه
هدف : ارزیابی آلودگی سطوح به باکتری کل و سالمونلا
روش کار : استفاده از سوآب خیس و بوآت گذاری
ملاحظات : جهت سالمونلا به دلیل اینکه نمونه برداری از سطوح شانس کشت در محیط آزمایشگاهی را پایین آورده از آزمایشگاه درخواست محیط پیش‌­مغذی گردد.

فرآیند : شعله دهی
هدف : از بین بردن پاتوژن حساس به حرارت
روش کار : شعله دهی بر روی سطوح
ملاحظات : مراقب تجهیزات قابل اشتعال باشید. ترجیحا از شعله دهی گازی به جای گازوئیل استفاده گردد. گازوئیل موجب چرب شدن سطوح و ممانعت از اثر مناسب ضدعفونی می­گردد.

فرآیند : ضدعفونی مرحله اول
هدف : گندزدایی
روش کار : ضدعفونی سالن با از محلول آماده شده بر روی هر متر مربع ۳۰۰ سی سی به صورت بارانی اسپری گردد.
ملاحظات : انتخاب نوع ضدعفونی­‌کننده براساس توصیه دامپزشک فارم و سابقه آلودگی فارم می­باشد. ضدعفونی ۲ ساعت بر روی سطوح مانده سپس کاملا آبکشی گردد.

فرآیند : استراحت
هدف : خشک شدن سالن
روش کار : خالی ماندن سالن به مدت ۲۴ ساعت
ملاحظات : اجازه دهید سالن کاملا خشک گردد. در محیط خشک اثر ضدعفونی­‌کنندگی بسیار بیشتر می­باشد.

فرآیند : ضدعفونی محله دوم
هدف : گندزدایی
روش کار : ضدعفونی سالن با از محلول آماده شده بر روی هر متر مربع ۳۰۰ سی سی به صورت بارانی اسپری گردد.
ملاحظات : انتخاب نوع ضدعفونی‌­کننده براساس توصیه دامپزشک فارم و سابقه آلودگی فارم می­باشد. ضدعفونی ۲ ساعت بر روی سطوح مانده سپس کاملا آبکشی گردد.

فرآیند : استراحت
هدف : خشک شدن سالن
روش کار : خالی ماندن سالن به مدت ۲۴ ساعت
ملاحظات : اجازه دهید سالن کاملا خشک گردد. در محیط خشک اثر ضدعفونی­‌کنندگی بسیار بیشتر می­باشد.

فرآیند : پایش بهداشتی ثانویه
هدف : ارزیابی آلودگی سطوح به باکتری کل و سالمونلا
روش کار : استفاده از سوآب خیس و بوآت گذاری
ملاحظات : جهت سالمونلا به دلیل اینکه نمونه برداری از سطوح شانس کشت در محیط آزمایشگاهی را پایین آورده از آزمایشگاه درخواست محیط پیش­‌مغذی گردد.

فرآیند : پایش بهداشتی ثانویه
هدف : ارزیابی آلودگی سطوح به باکتری کل و سالمونلا
روش کار : استفاده از سوآب خیس و بوآت گذاری
ملاحظات : جهت سالمونلا به دلیل اینکه نمونه برداری از سطوح شانس کشت در محیط آزمایشگاهی را پایین آورده از آزمایشگاه درخواست محیط پیش­‌مغذی گردد.

فرآیند : ورود پوشال و یا رول بستر
هدف : پهن نمودن پوشال و یا رول بستر
روش کار : پوشال  و یا رول بستر در اتاق گاز ورودی ۲۴ ساعت دود ۳X دریافت نموده سپس داخل فارم گردد.
ملاحظات : پوشال ۱هفته مانده به جوجه ریزی وارد فارم گردد. از پوشال و یا رول ورودی نمونه جهت کشت قارچ و باکتریایی ارسال گردد.

فرآیند : دوددهی سالن با فرمالین و پرمنگنات
هدف : گندزدایی
روش کار : به ازای هر متر مکعب سالن ۲۰ گرم پرمنگنات و ۴۰سی‌­سی فرمالین در نقاط مختلف سالن داخل سطل قرار گیرد و سالن ۴۸ ساعت دود دریافت نماید.
ملاحظات : دوددهی ۹۶ ساعت پیش از جوجه ریزی باشد.
دمای سالن ۲۵ درجه و رطوبت۶۰% در زمان دوددهی حتما رعایت گردد.تمامی درب­ها، اینلیت­ها، هواکش­ ها از بیر.ن کاملا بسته باشد.
پرسنل با استفاده از ماسک شیمیایی سالن را گاز بدهد. افراد ماهر را مامور این امر نمایید.

فرآیند : پایش بهداشتی نهایی
هدف : ارزیابی آلودگی سطوح به باکتری کل و سالمونلا و قارچ
روش کار : استفاده از سوآب خیس و بوآت گذاری و ارسال نموونه پوشال چوب بر روی بستر
ملاحظات : جهت سالمونلا به دلیل اینکه نمونه برداری از سطوح شانس کشت در محیط آزمایشگاهی را پایین آورده از آزمایشگاه درخواست محیط پیش­‌مغذی گردد.

جهت افزایش کیفیت ضدعفونی موارد ذیل لحاظ گردد.

  1. بسیاری از ضدعفونی کننده­ها در دمای زیر ۱۵ درجه خنثی گشته و یا با کاهش عملکرد مواجه هستند. لذا دمای آب و سالن کنترل گردد.
  2. سختی و TDS آب کنترل گردد. در محدوده مجاز باشد در غیراینصورت موجب کاهش اثر ضدعفونی کننده می­گردد.
  3. در ضدعفونی و آماده سازی نقاط مخفی حتما لحاظ گردد، ورودی هوا، زهکش­ها، راهروها، تله نوری، هواکش، ترازو، لبه سقف، بونکر، اتاق لاشه سوز و…
  4. پرسنل کلیه مراحل را با حفظ شرایط ایمنی انجام دهند.
  5. با توجه به نتیجه پایش بهداشتی دفعات ضدعفونی امکان افزایش خواهد داشت.

تهیه و تنظیم : دکتر سروش خادمیان

قبلیقبلاثر گیاه و اسانس روغنی ترخون و نعناع بر عملکرد جوجه های گوشتی
بعدسمینار آمل اردیبهشت ۱۳۹۶بعدی

برای آگاهی از مقالات جدید ایمیل خود را وارد نمایید

لورم ایپسوم لورم ایپسوم لورم ایپسوم لورم ایپسوم لورم ایپسوم لورم ایپسوم لورم ایپسوم لورم ایپسوم 

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات تماس

  • تهران. خیابان آزادی. بین اسکندری و نواب.نبش مترو توحید. کوچه امیر اسماعیل سامانی.پلاک ۱۸۱. برج اداری.‌تجاری.فرهنگی توحید. طبقه نهم.واحد ۲۱
  • 6113 6657 021
  • 5497 6657 021
  • کارخانه : گرگان ، شهرک صنعتی اق‌قلا ، فاز۳ ، قطعه ۵۲
  • 34533536 017
  • jahannama[at]pjn.co.ir

گروه جهان نما

  • شرکت پگاه جهان نما
  • شرکت گیلدانه جهان نما
  • محصولات
  • سفارش
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
Linkedin Telegram-plane Instagram

Ⓒ 2020- All Rights Are Reserved By PJN Co