ایرانی ها بیشتر از هر گوشت دیگری مرغ می خورند. مرغ می تواند یک انتخاب مغذی باشد، اما مرغ خام اغلب به باکتری کمپیلوباکتر و گاهی اوقات با باکتری های سالمونلا و کلستریدیوم پرفرنجنس آلوده می شود .
اگر مرغ نیم پز بخورید، ممکن است به یک بیماری ناشی از غذا مبتلا شوید که به آن مسمومیت غذایی نیز می گویند. همچنین در صورت خوردن سایر غذاها یا نوشیدنی های آلوده به مرغ خام یا آب آن می توانید بیمار شوید.
شما می توانید برای جلوگیری از مسمومیت غذایی اقدامات لازم را انجام دهید
اگر مرغ در منوی غذایی شما است، هنگام خرید، پختن و غذا خوردن در بیرون از خانه، نکات زیر را دنبال کنید تا از مسمومیت غذایی جلوگیری کنید:
- مرغ را قبل از قرار دادن آن در سبد خرید یا یخچال خود در یک کیسه یکبار مصرف قرار دهید تا از ورود آب خام به سایر غذاها جلوگیری شود.
- قبل و بعد از دست زدن به مرغ دست ها را با آب و صابون حداقل ۲۰ ثانیه بشویید .
- مرغ خام آماده طبخ است. نیازی به شستشوی اولیه ندارد. طبق یک مطالعه USDA1 از هر ۷ نفری که بعد از شستن مرغ سینک خود را تمیز کرده اند، هنوز میکروب در سینک وجود دارد.
- اگر می خواهید مرغ را بشویید، این کار را تا حد امکان با خیال راحت انجام دهید:
- آب را به آرامی روی مرغ بمالید تا پاشیدن آن کاهش یابد.
- سپس بلافاصله سینک و اطراف سینک را با آب گرم و صابون تمیز کنید و آنها را کاملا ضدعفونی کنید.
- دست های خود را به مدت ۲۰ ثانیه بشویید.
- اگر می خواهید مرغ را بشویید، این کار را تا حد امکان با خیال راحت انجام دهید:
- برای مرغ خام از تخته برش جداگانه استفاده کنید.
- هرگز غذای پخته شده یا محصولات تازه را روی بشقاب، تخته برش یا سایر سطوحی که قبلاً مرغ خام در آن قرار داشت قرار ندهید.
- تخته های برش، ظروف و میزها را پس از تهیه مرغ و قبل از تهیه اقلام بعدی با آب گرم و صابون بشویید.
- از دماسنج مواد غذایی استفاده کنید تا مطمئن شوید که مرغ تا دمای داخلی ایمن ۷۴ درجه سانتیگراد پخته شده است.
- اگر در حال پختن غذای مایکروویو که شامل مرغ خام منجمد است، آن را مانند مرغ خام تازه بپزید. دستورالعمل های آشپزی را به دقت دنبال کنید تا از مسمومیت غذایی جلوگیری کنید.
- اگر فکر می کنید مرغی که در رستوران یا هر جای دیگری از شما سرو می شود کاملاً پخته نشده است، آن را برای پخت بیشتر برگردانید.
توجه به
سالمونلا
CDC تخمین می زند که سالمونلا بیش از هر باکتری دیگری باعث بیماری های ناشی از غذا می شود. مرغ منبع اصلی این بیماری هاست. در واقع از هر ۲۵ بسته مرغ حدود ۱ عدد در فروشگاه مواد غذایی به سالمونلا آلوده هستند .
اگر مرغ آلوده به طور کامل پخته نشود یا اگر آب آن در یخچال نشت کند یا روی سطوح آشپزخانه قرار گیرد و سپس به چیزی که خام می خورید مانند سالاد بخورید، می توانید بیمار شوید.
کاهش آلودگی مرغ به سالمونلا و بیماری های ناشی از آن، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر ممکن است. زنجیره جهان نما با خدمات بازرسی و ایمنی مواد غذایی با کنترل بهتر میکروب ها در هر مرحله از زنجیره تولید غذا، از مزرعه تا چنگال، از ابتلا به بیماری های مرغ جلوگیری کند.